AMRITSAR RESIDENCE
AMRITSAR RESIDENCE
1
9

AMRITSAR RESIDENCE

 

CLIENT Withheld on Request
ARCHITECT Habitat
YEAR 2009 – 2010
LOCATION Amritsar
VISUALS AWA

 

The Amritsar Residence Project is two separate houses with an entertainment area in the middle. Our scope included all exterior façade and landscape illumination, as well as interior foyer and interior swimming pool. Bollards illuminate the landscape foliage, stairs, and walkways. Local foliage is given special attention with uplights for focal trees. The stacked and cantilevered rooftops that arrange the façade are illuminated with the reflected glow of downlights, which also cast a bright warmth down the wooden and stone side walls. Approaching the main entrance, V-shaped structures supporting the floating wooden roof conceal uplights within, that cause the entry portal to glow warmly. The pool area has backlit decorative screens as the border around the top focal wall of the space. Illuminated wall niches create a mysterious sparkle above the waterline.